%15 Azot (N)
%15 Fosfor (P2O5)
%15 Potasyum (K2O)
%15 Kükürt (S)
Özellikle üç ana besin maddesince (azot, fosfor ve potasyum) fakir olan topraklarda dengeli gübreleme yapmak için tercih edilmesi gereken bir üründür. Bünyesinde azot, fosfor ve potasyuma ilave olarak önemli bir bitki besini olan kükürt (S) bulunur. Gübre içindeki kükürt, bitkiler tarafından alınabilir form olan sülfat (SO4) halinde ve minimum %15 oranında ihtiva edilir. NPK 15-15-15 Kompoze Gold, içeriğindeki kükürtten dolayı “Dört 15 Kompoze” (15.15.15.15) olarak da adlandırılabilir.
Nerelerde kullanılır?
NPK 15-15-15 Kompoze Gold, bünyesinde klor yerine sülfat bulunduğu için özellikle tuzluluğa (klora) hassas olan turunçgiller, meyve ağaçları, bağ, muz, sera sebzeleri ve süs bitkileri, tarla domatesi ve sebzeleri, patates, şekerpancarı, soya, yerfıstığı, tütün, soğan, sarımsak, kanola ve pırasa, lahana, karnabahar gibi bitkilerin gübrelenmesinde tercih edilmelidir.
Kullanım şekli
Bitkilerin kükürt gereksinimi, ihtiyaç hissettikleri fosfor miktarına yakındır. Bu nedenle NPK 15-15-15 Kompoze Gold gübresi, özellikle yukarıda belirtilen bitkilerin taban gübrelemesinde (ilk gübrelemede) kullanılmalıdır. Gübreleme, diğer taban (toprakaltı) gübreleri gibi yetiştirilecek bitkinin kök derinliğine karıştırılacak şekilde yapılmalıdır. Tarla bitkilerinde tohum ekiminden 1-2 hafta önce veya ekimle beraber; sebzelerde fide dikim öncesi; bağ, zeytin ve meyve ağaçlarında ise sürgünlerdeki göz kabarmasından (tomurcuk faaliyetinden) 2-3 hafta önce sulama çanağı (tavası) içine (gövdeden uzağa) bant halinde uygulanmalı ve kökleri kesmeyecek derinliğe karıştırılmalıdır. Dekara veya ağaç başına verilecek gübre miktarına toprak analizine göre karar verilmelidir.
KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ içerisinde yüzlerce organik ve kimyasal gübrelere ait, İMALAT FORMÜLLERİ ve ÜRETİM YÖNTEMLERİ mevcuttur. Bu ansiklopedi içerisindeki kimyasal ve organik gübreleri, hiçbir teknik makine kullanmadan ve hiçbir teknik destek almadan tek başınıza imal edebilirsiniz.
GÜBRE ÜRETİMLERİ
VE
İMALAT FORMÜLLERİ
Herhangi bir organik gübre üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir gübre üretim kaynağı olabilir. ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİiçerisinde yüzlerce organik gübrelerin ÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİ mevcuttur.
Herhangi bir kimyasal gübre üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir gübre üretim kaynağı olabilir. KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ içerisinde yüzlerce kimyasal gübrelerin ÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİ mevcuttur.
Organik ve kimyasal gübrelerde kullanılan hammaddelerin fiziksel ve kimyasal özellikleri,kimyasal formülleri, nerede ve nasıl kullanıldığı ve ne içerisinde çözündüğüne ait, geniş bilgi ve kaynağı TARIM HAMMADDELERİ ANSİKLOPEDİSİ içerisinde bulabilirsiniz.
ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ ve KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ herkesin çok kolay anlayabileceği ve herkesin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.Bu ansiklopediler yardımı ile kendi gübrenizi kendiniz üretebilir veya gübre üretiminde mevcut işlerinizi geliştirmede sizlere yol gösterici olabilir.
PROPER KİMYA
için bir kaynak arandığında
KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ
sizin için iyi bir kaynak olabilir.