MAKALELER / ARMUT KIRMIZI KABUKLU BİTİ | İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI İLE MÜCADELESİ


 

HASTALIKLARI VE BELİRTİLERİ

Dişi kabuğu 1,0-1,5 mm çapında dış bükey , kirli beyaz renktedir. Kırmızı kahverengi olan larva gömlekleri ortadadır. Kabuk kaldırıldığında dişi armut biçiminde ve şarap tortusu rengindedir. Uç taraf da sarı bir bölge bulunur. Erkek kanatsızdır, kabuğu boru biçimindedir.
Kışı genç dişi döneminde geçirir. Nisan ayının ikinci yarısından itibaren yumurta bırakmaya başlar. Mayıs, haziran, temmuz aylarında larva çıkışları görülür. Gelişmesi yavaştır. Ağustos, eylül aylarında ikinci bir döl verebilir.

 

DAVRANIŞLARI

En belirgin zararı dallar üzerinde şekil bozukluklarına yol açmasıdır. Dallar kalınlaştıkça çöküntü ve şişkinlikler belirginleşir, dal silindirikliğini kaybeder, kabuklu bit yoğunluğu arttıkça kabukta çatlamalar baş gösterir, giderek dallarda kurumalar görülür.
Karadeniz ve İç Anadolu Bölgelerinde yaygındır.

 

KÜLTÜREL MÜCADELE

Kabuklu bitlerin avcıları olan Chilocorus bipustulatus, Exoclwmus quadripustu-latus (Col.: Coccinellidae) ve Hemisarcoptes malus (Acarina) zararlıyı bazen baskı altında tutabilmektedir.

 

İLAÇLA MÜCADELE


Ağaçların gövde ve dallarındaki kabuklu bitin bulunduğu yerlerin iyi bir şekilde ilaçlanması gerekir.

 

İLAÇLAMA


Armut kırmızı kabuklu biti ile sıvama olan ağaçlarda bir kış ilaçlaması gerekir. Yaz ilaçlamaları için nisan ayından itibaren yapılan kontrollerde hareketli larva görüldüğünde ilk ilaçlama, bundan 20 gün sonra ikinci ilaçlama yapılır.
 


İlaç Detayları :

Etken Madde Formülasyon Miktar
Azinphos Methyl %25 WP 200 g
Chlorpyrifos Ethyl 480 g/l EC 100 ml
Ethion 500 g/l EC 150 ml
Methidathion 426 g/l EC 75 ml
Petrol yağı+DNOC 650 g/l + 15 g/l SIVI 5 l (95 l suya)
Yazlık yağlar 700 g/l SIVI 1l

 

 

KİMYASAL GÜBRELER ve ORGANİK GÜBRELER ÜRETİMİ 

düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında 


ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ

veya 

KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ 

formül içeriği bakımından sizlere yeterli olabilir.



 

GÜBRE ÜRETİMLERİ

VE

İMALAT FORMÜLLERİ


ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ

Herhangi bir organik gübre üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir gübre üretim kaynağı olabilir. ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİiçerisinde yüzlerce organik gübrelerin ÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİ mevcuttur.

KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ

Herhangi bir kimyasal gübre üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında KİMYASAL  GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir gübre üretim kaynağı olabilir. KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ içerisinde yüzlerce kimyasal gübrelerin ÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİ mevcuttur.


TARIM HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ

Organik ve kimyasal gübrelerde kullanılan hammaddelerin fiziksel ve kimyasal özellikleri,kimyasal formülleri, nerede ve nasıl kullanıldığı ve ne içerisinde çözündüğüne ait, geniş bilgi ve kaynağı TARIM HAMMADDELERİ ANSİKLOPEDİSİ içerisinde bulabilirsiniz.


ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ ve KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ herkesin çok kolay anlayabileceği ve herkesin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.Bu ansiklopediler yardımı ile kendi gübrenizi kendiniz üretebilir veya gübre üretiminde mevcut işlerinizi geliştirmede sizlere yol gösterici olabilir.

 

 

ANSİKLOPEDİLER...VİDEOLARI




 




 

PROPER KİMYA