MAKALELER / BARİT..BARİT NEREDE KULLANILIR...NASIL KULLANILIR..

TOZ barit ile ilgili görsel sonucu

Barit, temiz, yumuşak, doğal olarak tepkisiz ve pahalı olmayan bir mineraldir. Yoğunluğu 4ün üzerindedir.

*Barit, petrol ve doğalgaz aramaları gibi rotari yöntemle derin sondaj kuyularının açılmasında kullanılan sondaj çamurlarının hazırlanmasında yoğunluk arttırıcı katkı olarak kullanılır ve çamurun içindeki oranı %40 a kadar çıkabilir. Dünyadaki barit tüketiminin yaklaşık %90 ı bu amaçla kullanılır.

*Sondaj çamuru için yararlı özellikleri yanında açık rengi ve yüksek parlaklığı (%90 ın üstünde), düşük yağ emmesi ve yağlar tarafından ıslatılması baritin, akustik malzemelerde, yapıştırıcılarda, sportif eşyalarda (bowling, golf ve tenis topları), halı altlığı, kaymayı önleyici malzemeler, linoleum, kalıp ayırıcılar, boyalar (otomotiv ve aksesuarları için primer ), otomotivde son kat, parlak emayeler, toz kaplamalar, yarı parlak ve parlak lateks ve endüstriyel ve mimari boyalar, kağıt (bristol kartonu, ağır baskı kağıtları, oyun kağıtları), radyasyon kalkanı, kauçuk (yer döşemeleri, ağır inşaat kamyonları için beyaz cidarlı lastikler), üretan köpükler için dolgu ve yoğunluk arttırıcı katkı olarak kullanılabilmesini sağlar. Parlaklığı, sülfürik asitle yıkamak suretiyle arttırılabilir.
YAPI KİMYASALLARI  ANSİKLOPEDİSİ -1

 

Diğer önemli özellikleri arasında termal dengeliliği (1580 °C), termal iletkenliği (0,006 cal/cm), özgül ısısı (0,11 Cal/g°C), dielektrik sabiti (7,3) ve termal genleşme katsayısı (0,000006) belirtilebilir.

*Daha yüksek saflık ve parlaklık için sentetik baryum dolgular kullanılabilir.

BaS+Çinko sülfatın çözeltiden birlikte çöktürülüp kalsine edilmesiyle %70 BaSO4 +%30 ZnS karışımından oluşanLitofon elde edilir; boyada ve ressamların boyalarında kullanılan beyaz bir pigmenttir.

BaS + Na2SO4 çözeltisinden BaSO4 çöktürülebilir ve blanc fixe olarak adlandırılır: parlaklığı %95-99 seviyesinde olup, tane boyutu 0,5-4 mikron, yoğunluğu 4-4,2 ve sertliği 3-4 MOHS dur. Dolgu olarak (boya, kauçuk, mürekkep, fotoğraf kağıdı) ve tıpta (X ışınları ile mide filmi çekiminde baryum yemeği olarak ve ilaçta) kullanılır.


YAPI KİMYASALLARI  ANSİKLOPEDİSİ -2

*Barit cam harmanına katıldığında ergitmede ergitici (flux) işlevi gördüğü gibi ,oksitleyici etkisi nedeniyle renk giderici etkisi vardır ve camın parlaklığını, şeffaflığını arttırır.

*Yüksek yoğunluğundan, inşaat sektöründe su altı borularının yerleştirilmesinde ağırlık arttırıcı olarak yararlanılır.

*Barit gama ışınımını soğurur ve nükleer kalkanlarda kurşun yerine kullanılabilir.

*Yüksek saflıklı barit kimya endüstrisi için girdi olarak kullanılır.

Parça halindeki barit ve ince öğütülmüş kömür tozu bir döner fırın içinde 1250-1350 °C de ısıtıldığı zaman, bir katı hal tepkimesi sonucu %80-85 baryum sülfürden oluşan Siyah Kül (black ash) oluşur. Bunun suda çözülüp süzülmesiyle elde edilen BaS çeşitli Baryum kimyasallarının üretimi için başlangıç maddesini oluşturur.


                                  TV ve optik camlarda, seramik sırlarında, porselen emayelerde, ferrit üretiminde ve tuğla üretiminde köpük oluşumunu önlemede.BaCO3:


ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLO

BaCl2: Çelik sertleştirme tuzları, kaynak yapımında ergitici (flux)bileşiklerde, magnezyum üretiminde ve su arıtmada

BaCl2.2H2O: Sülfatı uzaklaştırmada ve moleküler eleklerin üretiminde

BaO/BaOH: Katı ve sıvı yağların ve mumların dehidratasyonunda / deasidifikasyonunda, metalürjide, yağ ve gres katkılarının üretiminde ve organik baryum tuzları için hammadde olarak

BaNO3: Yeşil havai fişek, iz mermileri, fünye ve patlayıcıların yapımında ve emayelerde

BaTiO3: Seramik kapasitörler

 

Ba Metali: Elektronik alaşımlarda ve gaz temizleme amacıyla tutucu (getter) olarak kullanılır.

PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ
 


Herhangi bir YAPI KİMYASALLARI ÜRETİMİdüşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ formül içeriği bakımından sizlere yeterli olabilir.

Bu ansiklopediler içerisinde yüzlerce, boya,yapı kimyasalları,pastalar,astarlar ve macunlara ait, ÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİ mevcuttur.




YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ herkesin çok kolay anlayabileceği ve herkesin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır. Bu ansiklopediler yardımı ile hiçbir teknik makina kullanmadan birçok yapı kimyasalları ürünlerini tekbaşınıza yapabilirsiniz.


YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ mevcut işlerinizin gelişmesine katkı verebilir veya yeni bir iş kolu yaratmada sizlere öncülük edebilir.

 
ETİKETLER: BARİT ENDİR,BARİT NEREDE KULLANILIR,BARİT KİMYASAL ÖZELLİKLERİ,FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ,BARİT MSDS,BARİT NERELERDE KULLANILIR,BARİT KULLANIMI,BARİTİN ÖZELLİKLERİ,POLİÜRETAN BOYA ÜRETİMİ,EPOKSİ BOYA YAPIMI,EPOKSİ SELF LEVELİNG FORMÜLÜ,BARİT NASIL ELDE EDİLİR,BARİT ELDESİ,BARİT İŞLEMESİ,BARİT HANGİ ALANALRDA KULLANILIR,HANGİ ÜRÜNLERDE KULLANILIR,BARİT ANALİZİ,ANALİZLERİ,POLİÜRETAN ÜRÜNLER,EPOKSİ KAPLAMALAR,EPOKSİ YER KAPLAMASI YAPIMI,POLİÜRETAN YER DÖŞEMESİ,POLİÜRETAN ZEMİN KAPLAMA FORMÜLÜ,EPOKSİ YAPIŞTIRICISI,POLİÜRETAN YAPIŞTIRICISI FORMÜLÜ,BARİT ELDESİ,BARİT İÇERİĞİ,İÇERİK,BARİT BİLEŞİMİ.

PROPER KİMYA