MAKALELER / DOMATES YAPRAK KÜFÜ NEDİR | HASTALIK NEDENLERİ | MÜCADELESİ


domates yaprak küfü ile ilgili görsel sonucu ÖZELLİKLERİ

Yaprakların alt tarafında teşekkül eden küf; fungusun konidi ve konidioforlarından oluşmaktadır. Konidiler koyu renkli bir veya çok hücreli, genellikle bir uçları sivri, diğeri küt ve değişik büyüklüktedir.

Hastalık genellikle seralarda görülür. Hastalığın çıkması için orantılı nemin % 95 veya daha fazla olması, optimum sıcaklığın da 20-25°C olması gerekir. Sıcaklık ve orantılı nem gösterilen oranlardan aşağı olduğu takdirde konidilerin enfeksivonu için elverişli şartlar olmadığından hastalık çıkmaz.

domates yaprak küfü ile ilgili görsel sonucu

 BELİRTİLERİ

Domates yaprakları üzerinde önce sarı renkli lekeler görülür. Daha sonra bu lekelerin alt kısmına rastlayan yerde zeytuni kahverengi küf oluşur. Hastalık kısa zamanda bütün yaprakları kaplar ve bitkiyi kurutur. Mücadele yapılmadığı zaman seradaki ürün % 80 oranında zarar görür. Gerekli mücadele yapılmamış bütün seralarda görülür.

 

 KÜLTÜREL MÜCADELE YÖNTEMİ

Hastalıklı bitki artıkları yok edilmeli, seralarda iyi bir havalandırma yapılarak orantılı nem ve sıcaklığın düşürülmesi sağlanmalıdır.

 

 TARIMSAL İLAÇLARLA MÜCADELESİ

Alet ilacı çok ince zerreler halinde atmalı ve bitkinin bütün yüzeyi, tamamen ilaçlanmalıdır. İlaçlama rüzgarsız ve serin zamanlarda 10-15 gün ara ile yapılmalıdır.

İlaçlamalar sıcak zamanlarda yapılmamalı ve son ilaçlama ile hasat arasında 7-10 günlük bir süre bırakılmalıdır. Önlemler"" genel bölüm "" de ayrıntılı olarak verilmektedir.

 

 TARIM İLAÇLARI VE İLAÇLAMA ZAMANI

Yapraklarda ilk lekeler görüldüğünde (Fidelerin seraya şaşırtılmasından 20 gün sonra) ilaçlamaya başlanır.

ZİRAİ İLAÇLARI VE UYGULAMA REÇETELERİ


İlaç Detayları :

Etken Madde Formülasyon Miktar
Captan % 50 WP 250 g
Maneb % 80 WP 200 g
Propineb % 70 WP 250 g

 

 

GÜBRE ÜRETİMLERİ

VE

İMALAT FORMÜLLERİ



ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ

Herhangi bir organik gübre üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir gübre üretim kaynağı olabilir. ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİiçerisinde yüzlerce organik gübrelerin ÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİ mevcuttur.

KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ

Herhangi bir kimyasal gübre üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında KİMYASAL  GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir gübre üretim kaynağı olabilir. KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ içerisinde yüzlerce kimyasal gübrelerinÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİmevcuttur.


TARIM HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ

Organik ve kimyasal gübrelerde kullanılan hammaddelerin fiziksel ve kimyasal özellikleri,kimyasal formülleri, nerede ve nasıl kullanıldığı ve ne içerisinde çözündüğüne ait, geniş bilgi ve kaynağı TARIM HAMMADDELERİ ANSİKLOPEDİSİ içerisinde bulabilirsiniz.


ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ ve KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ herkesin çok kolay anlayabileceği ve herkesin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.Bu ansiklopediler yardımı ile kendi gübrenizi kendiniz üretebilir veya gübre üretiminde mevcut işlerinizi geliştirmede sizlere yol gösterici olabilir.


ETİKETLER:  Domates yaprak küfü hastalığı nedir, domates yaprak küfü hastalığı, yaprak lekesi ile mücadele,  domates hastalıkları,  domates bakımı,  domates bakım gübresi, gübreleri, domates hastalığı, hastalıkları,  domates besleme gübreleri, gübre üretimi, domates gübresi, yaprak gübresi, damlama gübreleri, domates gübresi nasıl yapılır, domates yaprak küfü hastalığı ilaç ile tedavi,  domates mantar hastalığı mantar hastalıkları, domates gübreleri, gübre üreticileri,toptan gübre, gübre toptancıları, gübre fiyatı, fiyatları,  domates ilaçlama,  domates ilaçlama programı, ilaçlama zamanı, domates yaprak küfü hastalığı ile kültürel mücadeledomates yaprak küfü hastalığı ile ilaç ile mücadeledomates yaprak küfü hastalığı için ilaç.



PROPER KİMYA