MAKALELER / FOSFORLU GÜBRELER VE DEĞİŞİK GÜBRE FORMÜLLERİ
Diamonyum Fosfat (DAP): Diamonyum fosfat 18-46-0 terkibindedir. DAP fosfor ve azot gibi iki önemli bitki besin elementi içerir. Koyu gri veya kirli beyaz renkli danecikler halindedir, içerisinde her bir kilo azota karşılık, yaklaşık 3 kg fosfor bulunur. Ve alkali topraklarda TSP'yerine tercih edilmelidir.
Triple Süper Fosfat: Fosforlu gübrenin diğer bir çeşidi de triple süper fosfattır. 100 kilogramında 43-46 kilo arasında fosfor asidi vardır. Kirli beyaz veya gri tanecikler halindedir. Uzun süre rutubetli yerlerde saklandığında su çekerek topaklaşır. Eğer topaklaşmış ise bu kesekler kırılarak kullanılabilir.
Yurdumuzda en çok kullanılan Fosforlu gübreler Triple Süper Fosfat ve DAP'tır.
Fosforlu gübreler toprakta sıkı şekilde tutunurlar ve fazla hareket etmezler. Bu nedenle taban gübresi olarak verilecek fosforlu gübrelerin Sonbahar ve Kış aylarında toprağa verilmeleri uygundur. Bu gübreler toprak yapısına ve bitkinin çeşidine göre istenilen derinliğe atılmalıdır.
MAP amonyum içerikli fosforlu gübre. Azot ve fosfor ihtiyacı birlikte karşılanır.
MKP potasyum içerikli fosforlu gübre. Bitkilerin azot ihtiyacının olmadığı veya azaldığı dönemlerde çözeltiyi dengeler.
Üre fosfat yeni nesil ve üre içerikli fosforlu gübredir. Azot ve fosfor ihtiyacı birlikte karşılanır. Düşük pH özellikleri ve damlama sulama sistemlerinde birçok avantajı ile öne çıkar.
KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ içerisinde yüzlerce organik ve kimyasal gübrelere ait, İMALAT FORMÜLLERİ ve ÜRETİM YÖNTEMLERİ mevcuttur. Bu ansiklopedi içerisindeki kimyasal ve organik gübreleri, hiçbir teknik makina kullanmadan ve hiçbir teknik destek almadan tekbaşınıza imal edebilirsiniz.
GÜBRE ÜRETİMLERİ
VE
İMALAT FORMÜLLERİ
Herhangi bir organik gübre üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir gübre üretim kaynağı olabilir. ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİiçerisinde yüzlerce organik gübrelerin ÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİ mevcuttur.
Herhangi bir kimyasal gübre üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir gübre üretim kaynağı olabilir. KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ içerisinde yüzlerce kimyasal gübrelerin ÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİ mevcuttur.
Organik ve kimyasal gübrelerde kullanılan hammaddelerin fiziksel ve kimyasal özellikleri,kimyasal formülleri, nerede ve nasıl kullanıldığı ve ne içerisinde çözündüğüne ait, geniş bilgi ve kaynağı TARIM HAMMADDELERİ ANSİKLOPEDİSİ içerisinde bulabilirsiniz.
ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ ve KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ herkesin çok kolay anlayabileceği ve herkesin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.Bu ansiklopediler yardımı ile kendi gübrenizi kendiniz üretebilir veya gübre üretiminde mevcut işlerinizi geliştirmede sizlere yol gösterici olabilir.
PROPER KİMYA