MAKALELER / GÜLLERDE GÜL KÜLLENMESİ HASTALIĞI | MÜCADELESİ | HASTALIK ÖNLEYİCİLER


 ÖZELLİKLERİgüllerde külleme ile ilgili görsel sonucu

Fungusun kleistotesyumlan koyu renkli, yuvarlak ve tek askusludur. Tutunucuları misel şeklindedir. Havai miseller iyi gelişmiştir. Önce beyaz olan miselyumları, sonra koyu kahverengine dönüşür. Konidiler genellikle renksiz ve bir konidiofor ucunda zincir şeklinde oluşurlar. Fungus kışı dal, bitki artıkları ve tomurcuklarda misel ve kleistotesyum halinde geçirir.

 

 BELİRTİLERİ

Hastalık gülün yaprak, sürgün ve tomurcuklarında görülür. Hastalıklı yapraklar kıvrılır, oluklaşır ve sertleşir. Hafifçe kızarır. Beyaz bir misel ve konidi örtüsüyle kaplanır. Misel ve konidi örtüsü tomurcuğun çanak yapraklarında ve saplarında da görülür. Külleme bazen tomurcukların açılmasına engel olur.

Hastalığın güllerde goncaların açılmasına engel olması ve şekillerini bozması onların pazar değerini düşürür. Hastalık özellikle nemli ve üstten sulama yapılan yerlerde önem kazanır.

Hastalık, gül yetiştiriciliği yapılan her yerde görülür.

 

 KÜLTÜREL MÜCADELE YÖNTEMİ

Aşırı sulamadan, özellikle bahçe gülleri için şişleme şeklinde yapılan sulamadan kaçınılmalıdır,


Gübreleme, toprak işleme ve sulama, gülün normal gelişimini sağlayacak şekilde yapılmalıdır.

 

 TARIMSAL İLAÇLAR İLE MÜCADELESİ

İlaçlama sabah serinliğinde, rüzgarsız ve yağışsız havalarda yapılmalı ve

 bitkiler yıkanırcasına ilaçlanmalıdır. Kullanılan ilacın etiketinde önerilen aralıklarla 5-6 kez ilaçlama yapılabilir.

 

 TARIM İLAÇLARI VE İLAÇLAMA ZAMANI

Yaprak ve tomurcuk oluşumu başladığında ilk ilaçlama yapılmalıdır.

ZİRAİ İLAÇLARI VE İLAÇLAMA REÇETELERİ


İlaç Detayları :

Etken Madde Formülasyon Miktar
Benomyl %50 WP 100 g
Bupirimate 250 g/l EC 160 ml
Dinocap 475 g/l EC 400 ml
Hexaconazole 50 g/l SC 50 ml
Kükürt %80 WP 400 g
Penconazole 100 g/l EC 25 ml
Pyrazophos 300 g/l EC 50 ml
Quınomethionate %25 WS 30 g

 

 

GÜBRE ÜRETİMLERİ

VE

İMALAT FORMÜLLERİ



ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ

Herhangi bir organik gübre üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir gübre üretim kaynağı olabilir. ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİiçerisinde yüzlerce organik gübrelerin ÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİ mevcuttur.

KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ

Herhangi bir kimyasal gübre üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında KİMYASAL  GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir gübre üretim kaynağı olabilir. KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ içerisinde yüzlerce kimyasal gübrelerinÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİmevcuttur.


TARIM HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ

Organik ve kimyasal gübrelerde kullanılan hammaddelerin fiziksel ve kimyasal özellikleri,kimyasal formülleri, nerede ve nasıl kullanıldığı ve ne içerisinde çözündüğüne ait, geniş bilgi ve kaynağı TARIM HAMMADDELERİ ANSİKLOPEDİSİ içerisinde bulabilirsiniz.


ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ ve KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ herkesin çok kolay anlayabileceği ve herkesin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.Bu ansiklopediler yardımı ile kendi gübrenizi kendiniz üretebilir veya gübre üretiminde mevcut işlerinizi geliştirmede sizlere yol gösterici olabilir.


ETİKETLER:  Güllerde gül küllenmesi hastalığı nedir, güllerde gül küllenmesi hastalığı ile mücadele,  gül hastalıkları,  gül bakımı,  karanfil bakım gübresi, gübreleri, karanfil hastalığı, hastalıkları,  gül besleme gübreleri, gübre üretimi, karanfil gübresi, yaprak gübresi, damlama gübreleri, gül gübresi nasıl yapılır,  güllerde gül küllenmesi hastalığı için ilaç ile tedavi,  güllerde mantar hastalığı mantar hastalıkları, gül gübreleri, gübre üreticileri,toptan gübre, gübre toptancıları, gübre fiyatı, fiyatları,  gül ilaçlama,  gül ilaçlama programı, ilaçlama zamanı, güllerde gül küllenmesi hastalığı ile kültürel mücadele, güllerde gül küllenmesi hastalığı ile ilaç ile mücadelegüllerde gül küllenmesi hastalığı için zirai ilaç.



PROPER KİMYA