MAKALELER / MEYVELERDE TORBALI KOŞNİLLER NEDİR | ÖZELLİKLERİ | MÜCADELESİ
ÖZELLİKLERİ
Ergin dişi, 5-6 mm uzunluğunda 3-4 mm genişliğinde olup ovalimsi, kirli beyaz renkte torba taşır. Bu torbanın altındaki vücut kirli kırmızı, bacak, anten ve kılları ise siyahtır. Yumurtalarını torba gibi görülen beyaz elyaf paketi içine bırakır. Daha beyaz olan bu kısım, torba görünümünde olduğu için torbalı koşnil denmiştir. Bu torbanın üstü uzunlamasına derin, oluk gibi 14-16 çizgiden oluşmuştur. Torbanın içinde elyaflar arasında küme halinde açık kırmızı renkteki yumurtalardan çıkan larvaların, antenleri gövdeden çıkan kıl ve uzun bacakları siyah, vücutları ise kirli kırmızıdır.
Her dişinin torba içine bıraktığı 300 den fazla yumurtadan çıkan larvalar; genellikle yaprak sap ve damar boyunca sıralanır. Dal ve gövdede kümelenir. Bitkinin öz suyunu emerek gelişmesini sürdürür. Çıkardığı tatlı madde ile yaprak ve meyvenin kararmasına neden olur. Hatta bulunduğu dallan kurutur. Yumurtalı döneme kadar yer değiştirebilir. Ağaçların kuytu yerlerinde kışlar. İlkbahar, yaz ve sonbahar ortalarında olmak üzere 3 döl verir.
DAVRANIŞLARI VE ÇOĞALMALARI
Bitkinin öz suyunu emerek gelişmesini durdurduğu gibi gövdede ise emgi yerlerinden akmaya ve sakızlaşmaya neden olur. Bulunduğu dallan kurutur, yaprakların sararıp düşmesine neden olur.
Ülkemizin tüm sahil şeridi ve geçit bölgelerine yayılmıştır.
GÜBRE ÜRETİMLERİ
VE
İMALAT FORMÜLLERİ
Herhangi bir organik gübre üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir gübre üretim kaynağı olabilir. ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİiçerisinde yüzlerce organik gübrelerin ÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİ mevcuttur.
Herhangi bir kimyasal gübre üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir gübre üretim kaynağı olabilir. KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ içerisinde yüzlerce kimyasal gübrelerin ÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİ mevcuttur.
Organik ve kimyasal gübrelerde kullanılan hammaddelerin fiziksel ve kimyasal özellikleri,kimyasal formülleri, nerede ve nasıl kullanıldığı ve ne içerisinde çözündüğüne ait, geniş bilgi ve kaynağı TARIM HAMMADDELERİ ANSİKLOPEDİSİ içerisinde bulabilirsiniz.
ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ ve KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ herkesin çok kolay anlayabileceği ve herkesin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.Bu ansiklopediler yardımı ile kendi gübrenizi kendiniz üretebilir veya gübre üretiminde mevcut işlerinizi geliştirmede sizlere yol gösterici olabilir.
PROPER KİMYA