MAKALELER / MUZDA MEYVE ÇÜRÜKLÜĞÜ | NEDENLERİ | ETKİLERİ
Fusarium moniliforme, Botrytis cinerea ve Sclerotinia sclerotiorum gibi etmenlerin meyve uçlarından geriye doğru oluşturdukları çürüklüklerdir. Hasadı yapılan salkımın taraklara bölünmesinden sonra parmakların olgunlaşmasına doğru görülür. Hastalanan meyveler puro şeklini andırır. Çürüklüğe Mantarlar ve bakteriler neden olur. Benomyl ve Thiobendazole gibi belli süspansiyonlarına taraklar daldırılıp, 1-2 dakika bırakılarak meyve çürüklüğü önlenebilir.
Hasadı yapılan salkımın taraklara bölünmesinden sonra, parmakların olgunlaşmalarına doğru görülen bir hastalıktır. Hastalığa mantarlar ve bakteriler neden olur. En tahrip edici olan etmenlerden biri Gloesporium musarum’dur. Benomyl ve thiabendazole gibi ilaçların belirli konsantrasyonlarındaki süspansiyonlarına önceleri salkımdan ayrılmış ve temiz suda yıkanmış taraklar daldırılıp, 1-2 dakika bırakılmakla meyve çürüklüğü önlenebilmektedir.
ETİKETLER: Muzda meyve çürüklüğü nedir, muzda meyve çürüklüğü ile mücadele, muzda meyve çürüklüğü ile mücadele nasıl yapılır, muzda meyve çürüklüğü ve zararları, muzda meyve çürüklüğünde kullanılan ilaçlar, muzda meyve çürüklüğü nedenleri.
PROPER KİMYA