MAKALELER / ŞELATLI SIVI MANGAN GÜBRESİ ÜRETİM FORMÜLLERİ | TARIMDA KULLANIMI
EDTA ŞELATLI MANGAN ( Mn )...SIVI GÜBRE FORMÜLÜ..YAPRAK GÜBRESİ..
EDDHA ŞELATLI MANGAN ( Mn ), sudan oksijen üretimine direk olarak katılır, klorofil oluşumunda görev aldığı sanılmaktadır. Mangan bakır ve çinko ile ilişki içindedir. Bitkinin dış etkilere karşı daha dirençli olmasını sağlar. Ayrıca kök gelişimine ve çiçeklenmesinde etkilidir. EDDHA ŞELATLI MANGAN ( Mn ), hem sıvı yaprak gübrelerinde, hem de toz gübre üretimlerinde değişik oranlarda kullanılır. Edta şelatlı mangan gibi iz elementler genellikle şelatlanmış olarak gelir. Kullanımı çok ekonomik değildir ve hatta şelatlı olup olmadığını da tespit etmek çok kolay değildir. Gerek sıvı yaprak gübresi yaparken gerekse toz gübre imal edilirken ve ürün şelatlanmak istenildiğinde içerisine bir miktar edta veya sitrik asit ilave edilebilir. Ve böylece üretilen sıvı veya toz gübre şelatlanmış olur.
ŞELATLI SIVI YAPRAK GÜBRESİ veya TOZ GÜBRE ÜRETİMİ
düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında
KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ
içerik olarak yeterli olacaktır.
KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ içerisinde yüzlerce organik ve kimyasal gübrelere ait, İMALAT FORMÜLLERİ ve ÜRETİM YÖNTEMLERİ mevcuttur. Bu ansiklopedi içerisindeki kimyasal ve organik gübreleri, hiçbir teknik makina kullanmadan ve hiçbir teknik destek almadan tekbaşınıza imal edebilirsiniz.
GÜBRE ÜRETİMLERİ
GÜBRE ÜRETİMLERİ
VE
İMALAT FORMÜLLERİ
Herhangi bir organik gübre üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir gübre üretim kaynağı olabilir. ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİiçerisinde yüzlerce organik gübrelerin ÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİ mevcuttur.
Herhangi bir kimyasal gübre üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir gübre üretim kaynağı olabilir. KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ içerisinde yüzlerce kimyasal gübrelerin ÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİ mevcuttur.
Organik ve kimyasal gübrelerde kullanılan hammaddelerin fiziksel ve kimyasal özellikleri,kimyasal formülleri, nerede ve nasıl kullanıldığı ve ne içerisinde çözündüğüne ait, geniş bilgi ve kaynağı TARIM HAMMADDELERİ ANSİKLOPEDİSİ içerisinde bulabilirsiniz.
ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ ve KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ herkesin çok kolay anlayabileceği ve herkesin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.Bu ansiklopediler yardımı ile kendi gübrenizi kendiniz üretebilir veya gübre üretiminde mevcut işlerinizi geliştirmede sizlere yol gösterici olabilir.
ANSİKLOPEDİLER...VİDEOLARI
PROPER KİMYA