MAKALELER / SIVI POTASYUMLU GÜBRELER | TOZ POTASYUMLU GÜBRELER | ÜRETİM FORMÜLLERİ


sıvı yaprak gübreleri ile ilgili görsel sonucu


POTASYUM SÜLFAT:

 %89-96 kadar potasyum sülfat ihtiva eden bu gübrenin bileşiminde %48-52 potas bulunur. Beyaz ince taneli bir tozdur. Tesiri çabuk ve devamlıdır. Hemen her toprak ve bitki için elverişlidir. Toprağa ekimden biraz önce veya ekimle birlikte verilir.

 


POTASYUM-MAGNEZYUM SÜLFAT:

Bileşiminde %48-55 potasyum sülfat ve % 25-38 kadar MgSO4 bulunur. İhtiva ettiği potas miktarı % 26-30' dur. %40, 50, 60' lık potas tuzları ve potasyum klorid %60 - 63 K2O ihtiva eder. Ekimden iki hafta önce toprağa karıştırılmalıdır. Tütün sapları ve odun külleri potasça zengindir.
A-2) Karışık (Kompoze) Gübreler:
İki veya daha fazla besin maddesi ihtiva eden gübrelere karışık gübre denir. Karışık gübrelerin ihtiva ettiği besin maddeleri üç rakamın yan yana yazılması suretiyle ifade edilir. Ekseriye üç besin maddesini de ihtiva ederler. 15-5-8 gibi bunlardan mesela potas ihtiva etmiyorsa 15-5-0 yazılır. Memleketimiz toprakları genel olarak potasça zengin, fosforca fakirdir.

 

    Karışık Gübrelerin Başlıca Faydaları:


1) Daha iyi fiziksel vasıf gösterirler.
2) Besin maddeleri tarlanın her yerine aynı oranda verilmiş olur.
3) Her toprak ve bitki ihtiyacını karşılayacak oranda karışık gübre hazırlandığından çiftçinin işi kolaylaşmış
olur.
4) Nakliye, depolama ve tarlaya atma gibi masraflar az olur.

 

 

GÜBRE ÜRETİMLERİ

VE

İMALAT FORMÜLLERİ


ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ

Herhangi bir organik gübre üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir gübre üretim kaynağı olabilir. ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİiçerisinde yüzlerce organik gübrelerin ÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİ mevcuttur.

KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ

Herhangi bir kimyasal gübre üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında KİMYASAL  GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir gübre üretim kaynağı olabilir. KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ içerisinde yüzlerce kimyasal gübrelerin ÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİ mevcuttur.


TARIM HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ

Organik ve kimyasal gübrelerde kullanılan hammaddelerin fiziksel ve kimyasal özellikleri,kimyasal formülleri, nerede ve nasıl kullanıldığı ve ne içerisinde çözündüğüne ait, geniş bilgi ve kaynağı TARIM HAMMADDELERİ ANSİKLOPEDİSİ içerisinde bulabilirsiniz.


ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ ve KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ herkesin çok kolay anlayabileceği ve herkesin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.Bu ansiklopediler yardımı ile kendi gübrenizi kendiniz üretebilir veya gübre üretiminde mevcut işlerinizi geliştirmede sizlere yol gösterici olabilir.

 

 

ANSİKLOPEDİLER...VİDEOLARI




 




 

PROPER KİMYA