MAKALELER / TURUNÇGİL VİRGÜL KABUKLU BİTİ | ZARARLARI | İLAÇLAR İLE MÜCADELESİ


 

turunçgil virgül kabuklu biti ile ilgili görsel sonucuÖZELLİKLERİ

Ergin dişi kabuğu uzunca (2.5-3.5 mm), hafif virgül şeklinde kıvrık olup öne doğru gittikçe daralır. Rengi kahverengi bazen soluk morumsudur. Erkek pupa kabuğu iki yanı birbirine paralel ve düzdür. 1.5 mm boyunda, açık kahve renklidir. Ergin dişinin vücudu beyazdır. Ergin erkekler 1 çift kanatlıdır.

Kışı yumurta halinde geçirir. Yılda 3-4 döl verir. Yumurtaların açılması 2 hafta sürer, l dişi 80 dolayında yumurta bırakır.

 

 DAVRANIŞLARI

Bu kabuklu bit daha çok sık dikilmiş nemli ve yaşlı bahçelerde görülür. Yaprak altlarında bilhassa yaprak orta damarı etrafında fazlaca bulunur. Meyve yaprak ve sürgünde zarar yapar. Ağır bulaşmalarda yaprak sararır ve dökülür. Ağaçların zayıf kalmasına meyvelerin kalitelerinin bozulmasına neden olur.

 

 KÜLTÜREL MÜCADELESİ

Zararlının Mücadelesinde kültürel önlemler büyük önem taşır. Bahçeler tozlu yerlerde değilse, bakımlı, havadar ve iyi güneş görüyorsa kabuklu bitin fazla zararı olmaz. Bu nedenle bu gibi hususlara dikkat edilmeli ve gerekli önlemler alınmalıdır.

 

 turunçgil virgül kabuklu biti ile ilgili görsel sonucuTARIMSAL İLAÇLAR İLE YAPILAN MÜCADELE

Ağaçların her tarafının, bilhassa iç kısımlarının ve yaprak altlarının ilaçlı su ile iyice ıslanmasına özen gösterilmelidir. İlaçlamadan önce ağaçlar mutlaka sulanmış olmalı ve ilaçlama günün serin saatlerinde yapılmalıdır.

 

 TARIM İLAÇLARI VE İLAÇLAMA ZAMANI

İlk aktif larvaların görülmesinden bir hafta sonra ve orta (5-15 canlı kabuklu bit / 1 yaprak) veya yoğun (15'den fazla kabuklu bit / 1 yaprak) bulaşık bahçelerde ilaçlama yapılmalıdır.

 

ZİRAİ İLAÇLARI VE İLAÇLAMA REÇETELERİ
 


İlaç Detayları :

Etken Madde Formülasyon Miktar
Yazlık yağlar 700 g/l EM 1500 ml
Yazlık yağlar 850 g/l EM 1200 ml


 

GÜBRE ÜRETİMLERİ

VE

İMALAT FORMÜLLERİ


ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ

Herhangi bir organik gübre üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir gübre üretim kaynağı olabilir. ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİiçerisinde yüzlerce organik gübrelerin ÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİ mevcuttur.

KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ

Herhangi bir kimyasal gübre üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında KİMYASAL  GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir gübre üretim kaynağı olabilir. KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ içerisinde yüzlerce kimyasal gübrelerin ÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİ mevcuttur.


TARIM HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ

Organik ve kimyasal gübrelerde kullanılan hammaddelerin fiziksel ve kimyasal özellikleri,kimyasal formülleri, nerede ve nasıl kullanıldığı ve ne içerisinde çözündüğüne ait, geniş bilgi ve kaynağı TARIM HAMMADDELERİ ANSİKLOPEDİSİ içerisinde bulabilirsiniz.


ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ ve KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ herkesin çok kolay anlayabileceği ve herkesin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.Bu ansiklopediler yardımı ile kendi gübrenizi kendiniz üretebilir veya gübre üretiminde mevcut işlerinizi geliştirmede sizlere yol gösterici olabilir.

 

 

ANSİKLOPEDİLER...VİDEOLARI




 




 

PROPER KİMYA