MAKALELER / YABANCI OTLARLA TEKNİK MÜCADELE YÖNTEMLERİ


Bahçedeki yabani otlar: Hangisini söküyor, hangisini bırakıyoruz ve neden |  Permakültür Platformu


Yabani otlarla mücadele konusunda fiziksel yöntemler en eski çağlardan beri uygulanmakta. Tam olarak kesin çözüm olmasalar da, oldukça etkili sonuçlar verebilen bu yöntemler, küçük çaplı toprak parçasını işlemek isteyenler için ideal. İşte fiziksel yöntemler:

Sürme: Sürme esnasında yeni çıkan veya gelişmekte olan yabani otlar ölür ama kökü derinde bulunan bitkiler için toprağı alt üst etmek gerekir; bu sebepten dolayı kesin çözüm sağlayan bir uygulama değildir.

Çapalama: Fiziksel uygulamaların arasında en işe yarayan yöntemlerden biridir ama oldukça meşakkatlidir ve zaman alır. Günümüz şartlarına pek uymuyor sanki?

Malçlama: Işık geçirmeyen malzemelerle yabani otların güneşten beslenmesini engellemeye malçlama deniyor. Örneğin çilek tarımında yapılan siyah malçlama, hem toprağın ısısını arttırarak çileğin gelişme hızını arttırıyor hem de yabani bitkileri yok ediyor.

Su Altında Bırakma: Çeltik tarlalarına kullanılan yöntem; yabani bitkileri su altında bırakarak onları boğmaya deniyor. Yakma: Her ne kadar ülkemizde özellikle kırsal kesimde kullanıyor olsa da yakma işlemi ekolojik dengeyi bozduğu için uzmanlarca önerilmez.





Herhangi bir herbisit tarım ilaçları üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında HERBİSİT TARIM İLAÇLARI ÜRETİM ANSİKLOPEDİSİ kaynak olarak sizlere yeterli olacaktır.

HERBİSİT TARIM İLAÇLARI ÜRETİM ANSİKLOPEDİSİ

ETİKETLER: Ot ilacı nasıl yapılır, yabancı ot ilacı üretimi ,herbisit tarım ilaçları formülasyonları, tarım ilaçları formülü, yabani ot ilacı nasıl üretilir, yabancı ot ilacı imalatı, yabancı ot ilacı nasıl uygulanır, herbisit tarım ilaçları formülü, yabancı otlar için zirai ilaçlar, zirai ilaç formülasyonları, yabancı ot için üretim kitabı, ot ilacı kitapları, ot ilacı formülasyonu, herbisit imalat yöntemleri.


PROPER KİMYA